,

Interclean-beurs: De toekomst van hygiëne in 4 trends

Onlangs bezochten onze collega’s Cees en Steven de Interclean-beurs in Amsterdam. Op de beurs kregen we een fascinerend kijkje in de toekomst van ons vakgebied. Deze vier trends vielen ons op:


Autonome reinigingsmachines zijn in opkomst

Terwijl de zelfrijdende auto nog even op zich laat wachten, is de autonome reinigingsmachine al sterk in opkomst. Op de beurs waren diverse prototypes te zien die onbemand kunnen reinigen. De hybride Tennant T16AMR bijvoorbeeld.

Interclean T380AMR

Internet of Things (IoT) neemt een vlucht

Een dispenser of prullenbak die middels een app aangeeft wanneer die gevuld of geleegd moet worden: het is niet langer een ding van de toekomst. En het helpt jouw facilitaire dienst om sneller en efficiënter te werken.

Interclean IoT

Duurzaamheid heeft eindelijk een basisplek

Duurzaamheid is al jaren een hot item, maar anno 2024 kunnen we eindelijk zeggen dat dit ook in de reinigingssector de norm is. Bij de productiewijze, materiaalkeuze en recycling van schoonmaakdoekjes, hygiënepapier en PBM staat het welzijn van mens en milieu centraal.

Systematisch sorteren wordt de norm

Of het nu om schaduwborden gaat of om ophangsystemen voor reinigingsborstels: het slimmer inrichten van de werkplek wordt de norm. Een belangrijke rol daarin speelt het 5S-model.

interclean Vikan

Terug naar overzicht